konservaNjë testim i ri, ka zbuluar se njerëzit që hanë pemë dhe perime të konservuara, kanë shëndet më të mirë, se ata që nuk hanë ushqime fare.

Megjithëse, ata përfundojnë duke konsumuar më shumë kalori dhe sheqer.

Hulumtuesit në Kaliforni të Shteteve të Bashkuara, kanë analizuar të dhënat dhjetëvjeçare – të kombinuara nga viti 2001 deri më 2010, nga 42 mijë të rritur dhe fëmijë.

Loading...

Ata kanë bërë llogarinë, e konsumit të përgjithshëm, që është konsumuar të frutave dhe perimeve të konservuara.

Nga gjetjet del se, ata që kanë ngrënë ushqime të konservuara, kanë një dietë të shëndetshme me 49 pikë, në masën e matjes prej zero deri në 100.

Në krahasim me 49 pikë, me ata që nuk hanë ushqime të tilla, transmeton Telegrafi.

Dallimi mes atyre që hanë ushqime të konservuara, në krahasim me ata që hanë ushqime të freskëta është shumë i ulët.

Me këtë rast, kërkohet që të hahen këto ushqime të konservuara, më mirë se të mos konsumohet pemë ose perime.

Loading...
Shperndaje voten tuaj!


Si ndjeheni pasi lexuat kete lajm?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid