James Carder nga ‘LogRythm’, kompani për mbrojtje teknologjike në Shtetet e Bashkuara, ka bërë të ditur se gjatë këtij viti mund të kemi një ditë të tërë pa qasje në internet.

Përdoruesit e internetit në mbarë botën do të kenë probleme të mënyrave të ndryshme, nëse duan të kryejnë obligimet apo rutinën e zakonshme, transmeton Telegrafi.

Loading...

Bussines Insider raporton se kjo nuk do të jetë për shkak të problemeve teknike, por një ndërhyrje e hakerëve, që bëhet në mënyrë të sofistikuar nga mendjet kriminale.

Duke marrë parasysh se gjatë 12 muajve të fundit, ka pasur ndërhyrje të mëdha kibernetike, ekspertët pretendojnë se gjatë 2017-ës, mund të bëhet një sulm me të cilin hakerët do të tregojnë forcën.

“U bllokua Twitter dhe Spotify, si dhe shumë ueb-faqe të mëdha për një kohë të caktuar. Një pjesë e mirë e shfrytëzuesve të internetit në Shtete e Bashkuara, nuk patën qasje për orë të tëra. Kjo ishte vetëm një test”, ka thënë Carder.

Lajmet e rrejshme dhe ndërhyrjet në shitje përmes internetit, kanë qenë po ashtu testime se hakerët mendjemprehtë, mund të shkaktojnë këtë ndërprerje që nuk dihet se kur do të ndodhë.

Loading...
Shperndaje voten tuaj!


Si ndjeheni pasi lexuat kete lajm?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid