shqipeHimni kombëtar shqiptar ngjan me këtë këngë të vjetër patriotike rumune.-kështu shkruan gazeta rumune “Adevarul” sot në një artikull të saj.

Teksti i Asdrenit sipas gazetës është i ngjashëm me atë të këngës në fjalë. Sipas artikullit Shqipëria ka sot himn këtë këngë e cila për dy vjet 1975-1977 u përdor si himn i Rumanisë. Kënga u shkrua në vitin 1862 me muzikë të Porumbescu dhe tekst të Andrew Bârseanu. Lexo këtu artikullin e gazetës romune.

Loading...

(Versioni shqiptar dhe ai rumun i shkruar)

“Unifikimi mbi flamurin tonë është shkruar” kështu titullohet kënga me muzikë të Porumbescu dhe tekst të Andreë Bârseanu shkon në vija të ngjashme muzikore me himnin tonë sipas rumunëve e quajtur “Adevarul” e cila shkruan historinë e ngjashmërisë mes tyre.

(Ja titulli kryesor i gazetës)

Himnin e parë Rumania e shkruajti në 1862 kështu, gjatë vitit 1975-1977 , Çaushesku deklaron si himn shtetëror “Mbi flamurin tonë është shkruar Bashkimi” me muzikë të Porumbescu, por pas largimit të tij ai ndryshon. |balkanweb|

Loading...
Shperndaje voten tuaj!


Si ndjeheni pasi lexuat kete lajm?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid