porNëse shohim sasi të mëdha pornografie, mund të çojë në agresion seksual, thotë një studim i ri.
Kërkuesit thonë që gjetjet nuk lënë dyshim se sa më shumë porno që shikoni, aq mq shumë do keni sjellje agresive seksuale.

Loading...

Në analizën e tyre, kërkues nga Universiteti i Indianës dhe Universiteti i Hawaii-t në Manoa analizuan 22 studime të gjitha të lidhura me agresion seksual që kanë të bëjnë me shikueshmërinë e pornografisë tek të dy gjinitë.

Edhe pse ky agresion është më shumë verbal, edhe ai fizik mund të ndodhë, transmeton lajmi.net. Raporti thotë: “Lidhja e agresionit seksual fizik, edhe pse i vogël në krahasim me agresionin seksual verbal, ishte ende pozitiv dhe domethënës.”

Studimi poashtu ka konkluduar se konsumi i pornografisë ishte i lidhur edhe me një probabilitet të rritur të përdorimit të forcës ose kërcënimit për të bërë seks me dikë.

Kjo do të thotë që pornografia është edhe shkak i rasteve të shumta të përdhunimit.

Loading...
Shperndaje voten tuaj!


Si ndjeheni pasi lexuat kete lajm?
  • Fascinated
  • Happy
  • Sad
  • Angry
  • Bored
  • Afraid